Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lång lista på brott gav fängelse

En man som åtalats för sexuellt ofredande mot en kvinna och flera fall av hemfridsbrott och överträdelser av besöksförbud gällande den kvinna som han tidigare levt tillsammans med har dömts till sex månaders fängelse.

Annons

– Det sexuella ofredandet och hemfridsbrotten är allvarligast men även olaga hotet och överträdelsen av besöksförbuden är allvarliga, skriver Mora tingsrätt i domen som meddelades i torsdags.

Mannen och den utsatta kvinnan har två barn gemensamt. De separerade redan någon gång mellan 2000 och 2001 men fortsatte att träffas och göra saker tillsammans. Sedan kvinnan träffat en ny pojkvän i augusti 2010 försämrades förhållandet. I april 2011 gjorde kvinnan en polisanmälan mot mannen. Samma dag fick han besöksförbud. Han har därefter vid flera tillfällen försökt komma i kontakt med kvinnan, vid ett tillfälle lade han en pejlutrustning i hennes sovrum. I just det fallet frias han från brottsmisstanke. Tingsrätten anser att det inte går att bevisa att han förstått att han olovligen trängde sig in i bostaden. Med hänvisning till ett annat rättsfall konstaterar tingsrätten att det inte kan klassas som ofredande att placera ut en pejl, inte ens om inspelningar ägt rum. Nu hävdade mannen att den här pejlutrustningen inte fungerade och någonting annat har inte bevisats.

Mannen döms för olaga hot, två fall av hemfridsbrott, sexuellt ofredande och överträdelse av besöksförbud nio gånger.