Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länets katter räddar världens tigrar

Nu kan du och din katt på ett enkelt sätt vara med och rädda världens tigrar.
Ni gör det tillsammans genom att du köper och katten äter svenskproducerad mat.
Dessutom kan du och din katt just nu bli fadder åt en tiger för bara 25 kronor i månaden.

Det handlar om projektet Katt hjälper katt, som startats för att dra in "tigerpengar" till Världsnaturfonden. Initiativtagare är Lantmännen Doggy och Tetra Pak, som skänker två kronor från varje såld kattmatsbox till WWF.

Samtidigt erbjuder Världsnaturfonden dig och din katt att bli tigerfadder för bara 25 kronor i månaden. Som ett bevis på fadderskapet får din katt då Världsnaturfondens speciella berlock.

- Projektet har fått otroligt genomslag, och på bara några dagar har vi fått närmare 600 nya tigerfaddrar bland kattägare här hemma, säger pressansvariga Marie von Zeipel på Världsnaturfonden.

Hon förklarar att tigern är världens mest älskade djur, men också ett av de hårdast drabbade av tjuvjakt och skogsskövling.

Bara en spillra på 3 200 djur finns i dag kvar av de 100 000 tigrar som fanns för hundra år sedan. Det innebär att det krävs krafttag om tigern överhuvud taget ska leva vidare.

Samtidigt finns det cirka 1.3 miljoner katter i Sverige. Det gör en tiger på 400 katter och stora pengar till Katt hjälper katt om varje katt får åtminstone en matbox.

- Många bäckar små, fortsätter Marie von Zeipel, som tror att projektet Katt hjälper katt får många kattägare att vilja känna sig delaktiga och vara med och bidra till de stora katternas överlevnad.

Svart/vita huskatten Malte är aktivistkatten, som på facebook sprider kunskap om tigern utsatta situation och vill att alla hussar, mattar och katter här hemma ska vara med i Katt hjälper katt.

Är du kattägare och känner att det här är någonting för dig. Går då in på facebook.com/katthjalperkatt eller wwf.se/katthjalperkatt och läs vidare om hur du går till väga för att vara med.