Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Länets högsta taxor

Smakar det så kostar det. Älvdalingarnas taxor för vatten, avlopp och annat ligger högst i länet och på åttonde plats i landet. t

Älvdalen har länets högsta taxor för el, värme, avfall och vatten. Och är den åttonde dyraste kommunen i landet när det gäller dessa taxor. Det konstaterar Fastighetsägarna, Hsb, Hyresgästföreningen, Riksbyggen och Sabo i en gemensam undersökning.

För en vanlig trerumslägenhet i Älvdalen ligger kostnaderna för dessa nödvändigheter på 1 970 kronor. I Borlänge, länets billigaste kommun, kostar samma saker i en motsvarande lägenhet 1 270 kronor.

– Borlänge är klart billigast i länet och fjärde billigast i Sverige. Med andra ord är det betydligt lägre driftkostnader för en fastighet i Borlänge än för motsvarande fastighet i Borlänge, säger Per Holm, ordförande i undersökningen.

– Att skillnaderna mellan kommunernas taxor totalt sett är så stora kan ofta förklaras med att det rör sig om verksamheter med bristande konkurrens där konsumenterna inte har någon reell möjlighet att påverka priserna, säger han också.

Priserna för avgifterna har minskat något det senaste året tack vare lägre elpriser.