Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget - något för "Skuldfällan"

Sveriges ekonomi går i en internationell jämförelse mycket bra. Gott ledarskap och att ha koll på ekonomin är det som gäller.

Därför är det mycket tydligt att ledarskapet i landstinget är huvudorsaken till att Dalarnas befolkning skall betala ytterligare en kvarts miljard i skatt. Vi vågar påstå att man inte får någon mer sjukvård för pengarna.

Det är tredje gången på 2000-talet som socialdemokraterna höjer skatten. Signalen är tydlig ut i verksamheten: Inte helt nödvändigt att ni håller budgeten, för vi höjer skatten om ni misslyckas.

Sedan alliansen tog över ansvaret för ledningen av Sverige 2006 har landstinget Dalarnas skatter och statsbidrag ökat med nästan en miljard kronor. Den ökade intäkten har uteslutande tillkommit tack vare alliansregeringens arbetslinje, detta eftersom den senaste skattehöjningen i landstinget var 2004.

Landstingets vänsterledning borde kontakta tv-programmet "Skuldfällan". Då kanske länets pensionärer och arbetare slipper betala socialdemokraternas bluffaktura!

Ulf Berg (M)

Johan Thomasson (M)

landstingsledamöter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare