Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landstinget behöver en ledning som tar ansvar

Annons

Ledande socialdemokrater har de senaste dagarna tydligt visat att de inte har förstår vår kritik av deras sätt att leda Landstinget Dalarna. De menar att vi klagar på den usla vården i landstinget och inte ger de anställda uppskattning för det arbete de gör. Inget kunde vara mer fel. Det vi kritiserar är att landstingets drygt 8 000 anställda tvingas kämpa i uppförsbacke varje dag, med en ledning som inte klarar av att ge förutsättningar att ge alla vård i tid. Vårdens kvalitet är det inget fel på.

Däremot är vi kritiska till att S inte kommer tillrätta med att landstinget under en längre period haft längst väntetider i landet och att ekonomin är näst sämst i landstingsvärlden. Tyvärr kommer det att begränsa förutsättningarna att utveckla och förbättra vården under lång tid framöver.

S har slut på idéer om hur vi ska ta Landstinget Dalarna in i framtiden. De lyckas inte komma tillrätta med köerna och de klarar inte av att ta ansvar för ekonomin. Varje förslag från vår sida om hur vi ska utveckla sjukvården och stärka möjligheterna att ge patienterna bra vård i tid säger S kategoriskt nej till utan att komma med egna lösningar på de problem vi lyfter fram. Häromdagen sa de nej till en förbättring av sjukresereglementet som skulle ha underlättat för svårt sjuka patienter som remitteras till andra län för behandlingar.

Ledande socialdemokrater verkar helt ha förlorat framtidstron. S står stilla medan möjligheterna bara blir fler. Det skadar Landstinget Dalarna, drabbar patienter som inte får vård i tid och skapar en sämre arbetssituation för landstingets anställda. Istället lastar S över ansvaret för landstingets problem på personalen. Det accepterar inte vi. Landstinget Dalarna behöver en ledning som tar ansvar, som vågar se och diskutera problem och lägga fram förslag för att lösa dem. Det saknar landstinget i dag.

Vi har förslagen för att ta landstinget in i framtiden. Vi vill ge patienterna större inflytande över sin vård, öka möjligheten att få vård i Dalarna utan långa väntetider genom att få fler vårdgivare till länet och göra personalen mer delaktig i utvecklingen av framtidens sjukvård. Det behövs för att vi ska kunna möta framtidens utmaningar bättre rustade.  

Jan Wiklund

Clas Jacobsson

är båda oppositionsråd för moderaterna i Landstinget Dalarna

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel