Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslagsryttaren Emilie Nyreröd visade klass i Daladressyren – Linda Larsson redo för lag-SM

Falu ridklubbs Daladressyren fick för första gången besök av en landslagsryttare. Emilie Nyreröd med Manuel vann sina klasser både lördag och söndag. För Linda Larsson och Golda, Leksands RK, blev det en perfekt genomkörare inför lag-SM.

Det blev ett litet minijubileum för Daladressyren som arrangerades av Falu Ridklubb för femte året i rad. Då fick arrangören extra stjärnglans och ett starkt startfält när landslagets Emilie Nyreröd, Strömsholm, kom till tävlingen med två lovande hästar.

– Det är förstås riktigt kul att hon har kommit hit till oss. Vi har märkt av att det är mer intresse runt tävlingen, säger Mimmi Wänn, tävlingsledare.

Emilie Nyreröd gick bäst tillsammans med hästen Manuel som vann St Georges-klassen både lördag och söndag.

– Hon efteranmälde sig hit som till vilken tävling som helst. Hon har väl inte kommit med hennes bästa hästar utan två blivande stjärnor i hennes stall, säger Mimmi Wänn.

Den andra hästen heter Floppy Disc.

På lördagen var Linda Larsson, Leksands RK, och hästen Golda anmälda till söndagens St Georges, men ändrade sig och tävlade i den regionala klassen medelsvår A:1.

Det främsta skälet till det är att hon som bäst laddar för lag-SM, som avgörs i Hammarö om ett par veckor – och det gick väldigt bra eftersom Linda Larsson vann på söndagen. Fyra blev Insjöns Johanna Vangen på Anastacia NDS.

– Idag kändes det som att det mesta stämde. Det kändes riktigt bra även på lördagen. Det har blivit två stabila rundor och det känns som en bra uppladdning före lag-SM, säger Linda Larsson.

Hittills i år upplever Leksandsryttaren att det har gått bättre än förra året.

– Jag har kanske inte haft någon perfekt ritt än, men jag har haft fler bra ritter än förra året.

Hur är samarbetet med Golda?

– Det fungerar jättebra. Vi trivs bra ihop och hon är fantastiskt samarbetsvillig och gör alltid sitt bästa, säger Linda Larsson.

Än så länge är det inte riktigt klart vilket lag Dalarna ställer upp med i lag-SM. Men Linda Larsson hoppas att det ska finnas ett lag anmält till veckan.

Omkring 250 starter blev det i årets Daladressyren, som också hade vädret på sin sida.

– Det har verkligen varit en bra helg för oss, säger Mimmi Wänn.

I år är också första gången som tävlingen innehåller en kür, där ryttarna rider till egenvald musik. Det kom dock bara fyra till start.

Alla resultat från tävlingen hittar du här.

LÄS MER:

Väntar på den perfekta ritten

Magnifik clinic på Sveden av landslagsryttarna