Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landslaget i kälkhockey har träningsläger i Hedemora – laddar inför EM

I helgen håller svenska Kälkhockeylandslaget träningsläger i Hedemora.
– Vi laddar inför EM i Östersund om en månad, säger Hedemorabon Christian Hedberg, en av landslagsspelarna.

Svenska Kälkhockeylandslaget har träningsläger i Bolidenhallen i Hedemora i helgen.

– Vi blir nog 15 stycken totalt, ett par ledare och så runt tolv spelare. Detta är första gången som landslaget har ett läger i Hedemora, säger Christian Hedberg.

Att det blev just Hedemora är Christians förtjänst.

– Det var svårt att hitta någon ledig istid med kort varsel, men här i Hedemora gick det bra. Landslaget laddar inför EM som spelas i Östersund den 5-11 april, berättar han.

Tiderna för träningarna i Bolidenhallen är klockan 14-16 samt 18-20 på lördagen och klockan 9-11 på söndagen.

– Allmänheten är välkommen att komma till ishallen för att titta på träningarna. Det ska bli kul med ett träningsläger här på hemmaplan, tycker Christian Hedberg.

I höstas startade Hedemora SK upp kälkhockey i Hedemora.

– Det har gått jättebra. Intresset var så stort att vi fick säga nej till folk som ville vara med eftersom vi inte hade kälkar så att det räckte till alla som ville prova. Och alla får vara med, både de som är funktionshindrade och de som inte är det, berättar Christian Hedberg.

Med sig i både Hedemora SK och landslaget har han målvakten Andreas Neuman. Hedemora är alltså representerat dubbelt upp i Kälkhockeylandslaget. Och intresset för kälkhockey i Hedemora håller i sig.

– På en av våra senaste träningar med HSK var vi 13 utespelare och en målvakt, så intresset är fortsatt stort, säger Christian Hedberg.

Nu börjar säsongen för kälkhockeyn i Hedemora gå mot sitt slut, men till hösten fortsätter verksamheten med en ny säsong.

– Vi har bara två träningar kvar på den här säsongen. Vi väntar på svar på vår förfrågan om att anpassa ishallen i Hedemora så att sargen vid avbytarbåsen sänks ner till isnivån. Då kan vi åka in i båsen med våra kälkar och byta. Den åtgärden är dock ingen stor grej att göra, det är nog enbart en ekonomisk fråga, säger Christian Hedberg.

Läs fler nyheter från Hedemora kommun.