Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landshövdingen på "Eriksgata" i Malung

/
  • Skinnsömnad. Maria Norrfalk tyckte det var intressant att se hur en skinnarbetare arbetar.
  • Företagsbesök. Nya landshövdingen i Dalarna Maria Norrfalk fortsatte sin

Annons

Landshövdingen besök i Malung inleddes med att Maria Norrfalk fick en information av företrädare från kommunen vid en träff i Malungs Resurscenter.

Kommunfullmäktiges ordförande och värdinnan för dagen Gun Byttner hälsade välkommen och kommunchefen Rolf Davidsson berättade om den kommunala verksamheten och näringslivschefen Ingemar Kyhlberg berättade om näringslivet. Turistchefen Lars Bälter berättade om Sälenområdet medan centerpartisten Pär Kindlund gav en bild av den politiska situationen i Malungs kommun. Och den nya landshövdingen Maria Norrfalk fick verkligen en bra start på sitt Malungsbesök och en fin inblick i vad som sker i Malungs kommun.

Första företagsbesöket gjordes vid Malungs ledande skinnföretag PG Elfström i Gärdås och där berättade Bertil Elfström och Margareta Olsson om skinnföretaget och visade också den nya landshövdingen hur ett skinnföretag fungerar. Och Maria Norrfalk som är intresserad av just det som sammanknippas med natur var mäkta imponerad och mycket intresserad av skinnhanteringen.

- Jag måste säga att jag är mycket imponerad av alla hantverk och företagare som finns i Malung och det här med skinnindustrin verkar mycket intressant sade landshövdingen Maria Norrfalk vid besöket vid PG Elfström i Gärdås.

I samband med en lunch på Värdshuset Lugnet i Malung fanns också företrädare för de politiska partierna med liksom en del representanter för näringslivet i kommunen.

Det andra företagsbesöket skedde vid Centrumblommor i Grönland i centrala Malung och där fanns även representanter för jägarkåren med och dagen avslutades sen med ett företagsbesök vid Autoform som idag är ett av Malungs kommuns mest expansiva industriföretag.

- Vi tycker att det här har varit en bra dag och vi är övertygade om att vår nye landshövding har fått en bra inblick i vår kommun säger näringslivschefen Ingemar Kylhberg som också "sytt" ihop programmet under den här dagen. När det gäller Sälenområdet hoppas Ingemar Kyhlberg att man längre fram kan avsätta en hel dag där landshövdingen då kommer att få en inblick i Nordens största skidområde.

Mer läsning

Annons