Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Landsbygden och överlevnad

Nej, landstingets distriktssköterskemottagning i Björbo som betjänar invånarna i Björbo-Floda sedan många år har inte heller sju liv. En av landstingets sparplaner 2011 innebar förslag om att mottagningen skulle läggas ned vid det senaste årsskiftet. Men av olika skäl, bland annat tack vare att den fungerat så bra, blev det ingen avveckling.

I går kom beskedet från landstinget via tidningen, att mottagningen avvecklas vid det kommande årsskiftet. Men nu är det inte längre besparingskravet som anges som argument. Byte av huvudmannaskap för hemsjukvården, från landstinget till kommunen, har gett landstinget ett nytt skäl att försämra närsjukvården i Gagnefs västra kommundel.

Politiskt tal om att förbättra för landsbygdens förutsättningar klingar falsk i öronen på dem som betraktar verkligheten.