Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämplig plats på gång

En grupp ungdomar inom SHRA ungdomssektion jobbar intensivt med att försöka få till en motorbana för ungdomarna att vara på med sina bilar.
Nu har de fått positivt besked från markägaren, som är Trafikverket.

Annons

Redan för 1,5 år sedan började jobbet med att få till en motorbana eller ett område där de motorintresserade ungdomarna i Vansbro skulle kunna hålla till med sina fordon, Epatraktorer och bilar. men hela processen kom av sig i samband med att Gunnar Magnusson gick bort, det var nämligen han som höll i alla kontakter och ansvarade för det hela på kommunen.

– Det har varit mycket som vi fått försöka nysta upp efter att han gick bort och nu är det hög tid att vi tar tag i detta, säger Per-Anders Westhed, kommunalråd.

Per Anders Westhed har fått klartecken från Trafikverket att det är okej att de skulle kunna använda en gammal plan i Eriksfors, intill den befintliga folkracebanan, men som ligger några hundra meter längre upp mot Mora.

– Området är naturligt invallat mellan riksvägen och järnvägen och skulle vara perfekt för oss att vara på, där skulle vi kunna anlägga en slinga att köra på, säger Rasmus Björkqvist, ordförande i SHRAs ungdomssektion.

Det som återstår för klubben är att söka nödvändiga tillstånd, från bland annat miljökontoret.

– jag ser en rad användningområden för detta, här skulle det exempel kunna vara olika former av utbildning i hanteringen av olika fordon, allt från grävare till lastbilar, säger Rasmus Björkqvist.

Totalt omfattar området två större planer på sammantaget någon hektar, vad det använts till tidigare är oklart, men nu kan det bli en motorbana för ungdomar.