Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämnar MIK - men inte Mora?

Patric Wener lämnar Mora IK. Det bekräftar han själv för DT-sporten.
Men däremot inte sagt att han lämnar kommunen.
– Jag och familjen funderar hur vi ska göra, vi trivs bra här, poängterar den före detta MIK-coachen.

I en intervju med Peter Hermodsson under torsdagen bekräftade Mora IK:s klubbdirektör att Wener med största sannolikhet lämnar föreningen efter två år.

– Patric har ambitionen att träna ett A-lag och han hittar nog en klubb, sa Hermodsson i intervjun.

Men det är inte alls säkert att det blir så. Anledningen är att familjen trivs väldigt bra i Mora, där hustrun har ett bra jobb på lasarettet och de fyra barnen går i skola och har många vänner.

Därför är det inte helt lätt för familjen Wener att bryta upp och lämna Ovansiljan.

– Vi håller på att diskutera det hemma. Jag ska se om jag hittar ett civilt jobb i Mora med omnejd som kan passa mig och familjen.

Efter 15 år som ishockeytränare på, som han uttrycker det hela, "alla nivåer", är Wener beredd att sadla om.

Och han har erfarenhet från annat än sin kära idrott.

– Jag har tidigare jobbat sju år som massör, jag har även sju år som snickare, berättar han.

Men framför allt är han intresserad av ledarskap.

– Jag har 16 olika utbildningar inom ledarskap. Just ledarskap intresserar mig och det finns många företag som behöver ledare.

Wener poängterar att när han 2012 skrev på tvåårskontraktet med Mora, var det just två år han såg framför sig i klubben.

– Ja, så var det. Jag hörde någon nämnde en siffra på 22 tränare, A-lag och junior, som varit i Mora IK de senaste fem åren och med som stor omsättning, var min inställning att det blir två år i Mora, inte längre.

Nu hoppade han tränaruppdraget tidigare än det var tänkt, då Wener i januari lämnade uppdraget som coach.

– Hösten var enormt jobbigt och det blev för mycket helt enkelt. På grund av alla skador tvingades jag lägga väldigt mycket tid på att hitta ersättare, förklarar Wener avhoppet.

Jobbet som både sportchef och tränare blev en allt för tung börda för Patric Wener, inte minst på grund av den turbulenta hösten.

– Jag kunde inte ägna mig åt kärnverksamheten. Det här var lite annat än organisationen i Red Bulls Salzburg. Där var vi fyra tränare och en manager som delade på uppgifterna, i Mora gjorde jag allt.

Han poängterar än en gång att det var hans eget beslut att kliva av som tränare.

Efter avhoppet har Wener ägnat sig åt att scouta spelare för klubbens räkning.

Är inte det svårt när man vet att man ska lämna klubben?

– Nej, det tycker jag inte, det är så det funkar. Jag har fotfarande arbetsuppgifter för Mora och dessa fullföljer jag.

– Jag har varit i Norge och i södra Sverige och tittat på spelare. Bland annat Morakillar som inte fick plats när Mora gick upp i SHL och så har jag tittat på tänkbara killar till J20-laget.

Att Jeremy Colliton fortsätter som tränare är en mycket bra lösning, menar Wener, som också vill se att Roger Johansson blir kvar som assisterande.

– Colliton och Ragge har gjort ett kanonjobb. Colliton blev vår tredjetränare när han inte kunde spela själv. Han kom in som en frisk fläkt, det är en smart kille.

– Han och Ragge kompletterar varandra på ett mycket bra sätt, en lugnare (Colliton) och en pådrivare, säger förre MIK-tränaren Patric Wener.