Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämnar Leksand för Hedemora

Efter 13 år lämnar pastor Rune Andréasson missionsförsamlingen i Leksand.
– Det gäller att passa på medan någon fortfarande vill ha en, säger han med ett skratt.

Vid nyår byter pastor Rune Andréasson arbetsplats från Missionskyrkan i Leksand till Vasakyrkan i Hedemora.

Inte för att han inte trivs i Leksand längre:

– Så är det absolut inte! Jag har inga planer på att flytta permanent från Leksand, men det kändes som "nu eller aldrig" om jag ska pröva något nytt före pensionen, berättar han.

Så när Vasakyrkans församling i Hedemora sökte en ny pastor sökte han jobbet - och fick det.

– Tjänsten är på halvtid och jag kommer att veckopendla - jobba varannan vecka och vara hemma varannan vecka.

Vad ska du göra med all ledighet?

– Det blir nog inga problem att fylla den - jag har ju barnbarn! Jag har också lovat mig själv att försöka ta det lite lugnt.

Vad tar du med dig för minnen från tiden i Leksand?

– Alla härliga människor jag har mött! Speciellt har jag uppskattat onsdagsträffarna i Tällberg/Laknäs med alla damerna från byarna i norra Leksand.

– Det har också varit mycket inspirerande att vara med och utveckla det ekumeniska arbetet mellan de olika kyrkorna och samfunden här i Leksand.

Och just den ekumeniska delen av pastorsarbetet ser han också fram emot att få fortsätta att arbeta med i den nya församlingen i Hedemora.

– De har en något längre samarbetstradition än Leksand och det ska bli både spännande och intressant att få vara med i det arbetet, avslutar Rune Andréasson.