Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lämnades att dö framför tv:n

Ett av Caremas äldreboenden i Falun lät en äldre man dö ensam framför tv:n. Trots att han var döende med svåra smärtor sattes det inte in personal som kunde vaka över honom.
Anklagelsen kommer från en från praktikant på boendet.

Det finns ingen formell anmälan om händelsen. Men ansvariga politiker i Falun lovar nu att den .

Privata vårdjätten Carema har hamnat i rejält blåsväder de senaste veckorna, efter avslöjanden om missförhållanden på äldreboende i företagets regi i Stockholmstrakten. Det faktum att skattepengar förvandlas till vinst som slussas ut ur landet via riskkapitalbolag har också upprört.

En elev vid kommunens undersköterskeutbildning berättar nu i tidningen Dagens nyheter hur demensboendet Korsnäsgården i Falun, som drivs av Carema, av besparingsskäl vägrat ta in extrapersonal för att vaka över en döende dement man med svåra smärtor och dödsångest.

Mannen ska i stället ha rullats in i dagrummet, där han senare på natten dog framför tv:n.

Praktikanten gjorde kommunpolitiker i Falun uppmärksamma på saken. Vård- och omsorgsboendets ledning ska då ha anklagat henne för att ha brutit mot tystnadsplikten. Något som gjorde att praktikanten inte orkade fullfölja anmälan.