Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läktare på skidstadion rivs

Nu är det klart att den gamla träläktaren på Lugnets skidstadion ska rivas.
– Den är gammal och murken, säger Liselotte Jonsson, vd för Lugnet i Falun AB.

Det är mycket som händer på Lugnet just nu.

Och fler saker är på gång.

Lugnet i Falun AB har i dagarna lämnat in en ansökan om att få riva den gamla träläktaren, som ligger alldeles intill skidförbundets lokaler.

En läktare som byggdes redan 1972 och som användes både under VM 1974 och 1993.

– Men nu har den gjort sitt. Den är genommurken och går inte att använda över huvud taget. Vi väljer att ta bort den i stället för att renovera den, säger Liselotte Jonsson.

Diskussioner pågår också om att uppföra en ny administrationsbyggnad på Lugnet inför skid-VM 2015, och att den skulle kunna placeras där läktaren ligger i dag.

– Det återstår att se hur vi löser det rent kostnadsmässigt. Byggnaden skulle bli på 1 000 kvadratmeter om den byggs. Men i nuläget går det inte att säga så mycket mer, säger Liselotte Jonsson.

En ansökan om att riva den gamla klockstapeln, som är placerad på vallen mellan skidstadion och backstadion är också inlämnad.

Men den kan ändå bli kvar.

– Vi ska se över det hela en gång till. Att renovera klockstapeln och flytta den till en annan plats på stadion kan också vara en lösning, slutar Liselotte Jonsson.