Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läkemedelsbolagen styr psykiatrin

Landstingsledningen och många andra i landstinget saknar strategiskt tänkande när man lyssnar till deras ekonomiska resonemang.

Att psykiatrin går minus flera miljoner år efter år, beror på att man inte är intresserad av resultat i någon form. Där resonerar man som så: Staten får skjuta till mer pengar och så tar vi det i den allmänna konkursen. Det egna ansvaret saknas helt. Det som styr i psykiatrin är läkemedelsbolagen eftersom detta genererar en "stinn plånbok" och inte patientsäkerheten.

Eller för att citera en överläkare i psykiatrin: "Skulle företagsekonomi (hushållning med begränsade resurser) funnits på min tid skulle inte min ekonomi se ut som den gör."

Då kan man förstå att psykiatrikerna allierar sig med läkemedelsbolagen och den stinna plånbok som erbjuds och inte patientsäkerhet.

Skriv ut så mycket psykmedicin, så länge som möjligt. Den ljusnande framtid är vår!

Maj-Britt Grundvall Hellström

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare