Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läkare fälls för tvivelaktiga husaffärer

Husläkaren använde sig av sin klinik för att inte bara bota sjuka utan också för att göra affärer som kostat hans kunder/patienter stora belopp.
Tidigare har alla sådana husaffärer i Florida slutat med att förlikning träffats men nu har Mora Tingsrätt dömt "husdoktorn"att betala 236 841 kronor plus sin kund/patients rättegångskostnader på 121 246 kronor.

Mota tingsrätt inleder sin dom med orden att XX och hennes före detta make lärde känna "husdoktorn" genom att denne var deras husläkare.

Husdoktorn och hans son besökte i den nu aktuella domen paret i deras hus 2005 och erbjöd maken att köpa andelar i bolaget Triton Shutter Company i Naples i Florida som Husdoktorn drev tillsammans sina två söner. Triton sålde orkan- och vindskydd för villor.

Maken tackade nej men XX nappade och köpte 2000 andelar i Triton för 30 000 dollar och satte 27 juli 2005 in beloppet på "husläkarens" privata konto i Bank of America.

Men pengarna fördes inte över till Triton som "husläkaren" lovat hävdar XX som inte fick sina andelar och husläkaren påstår det motsatta och hävdar att han fullföljt sina förpliktelser.

Att XX nappade berodde på att investeringen på 30 000 dollar skulle ge en avkastning på lika mycket redan efter bara några år, alltså en bra pensionsinvestering.

Mora Tingsrätt konstaterar att XX satt in pengarna på "husdoktorns" konto och att doktorn då ägde cirka en tredjedel av Triton.

Tingsrätten som prövat "husdoktorns" ord och kommer farm till att han inte kunnat visa att han fört över XXs pengar till Triton och dömer honom att betala tillbaka pengarna och sin patients rättegångskostnader.