Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

LAIK siktar högt

LAIK Hockey har några tuffa säsonger bakom sig i division 3.
I år är förutsättningarna bättre än på länge.
– Vi kanske inte går upp i tvåan, men vi ska åtminstone vara med och slåss i toppen, säger ordföranden Vesa Remsu.

På torsdagen gav sig hela gänget iväg på det årliga träningslägret i Åbo.

I tider där många andra klubbar har det tufft med ekonomin, hur har LAIK råd med ett läger utomlands?

– Grabbarna jobbar ihop pengarna själva. Sedan har vi bra kontakter och får rabatterade priser på både båten och boendet, säger Remsu.

På plats i Finland ska LAIK, förutom att träna, även se matchen mellan TPS Åbo och Lukko i den finska SM-liigan.

Väl hemma på svensk mark väntar ytterligare ett par ispass innan seriepremiären hemma mot Malung på fredag.

– Grabbarna har tränat som aldrig förr. Till och med på barkmarksträningen var det bra uppslutning, i snitt 17 stycken, säger Remsu.

Nya tränare för året är Jonas Blomqvist och Johan Karlsson, som båda tidigare har spelat i LAIK. Duon assisteras dessutom av förre tränaren Roger Blomqvist.

– När jag slutade spela förra säsongen meddelade jag klubben att jag kunde tänka mig en annan roll. Jag hade kanske inte räknat med att bli tränare, men när jag fick frågan av Vesa, så kändes det kul och det var ett lätt beslut att tacka ja, säger Jonas Blomqvist.

Förutsättningarna för en framgångsrik säsong finns uppenbarligen. Känner ni pressen?

– Ja, det gör man väl. Det ser onekligen bra ut, så om vi inte hamnar i toppen med det här laget är det en stor besvikelse, säger Blomqvist.

Fyra träningsmatcher har resulterat i lika många segrar.

Utan att aktivt ha värvat spelare har LAIK förstärkt truppen med nio nyförvärv, däribland Jacob Robbins och Fredrik Larsson från Hedemora och Håkan Nyström, från SSIF, samtliga med rutin från division 1.