Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Lagkaptenen tackar nej till Mora IK:s bud: "Min hockeyframtid är väldigt oviss"

Daniel Hermansson har under sommaren aviserat att enda svenska alternativet för att fortsätta karriären är Mora IK. Nu kan Sporten berätta att han tackat nej till ett erbjudande från klubben. "Min hockeyframtid är väldigt oviss", skriver Hermansson i ett sms till Sporten.

Daniel Hermansson, förra årets lagkapten i Mora IK, har tackat nej till budet från klubben. Den 34-årige forwarden sa så sent som i juni att Mora var enda svenska alternativet eller spel utomlands.

LÄS MER: Här är Daniel Hermanssons val: Mora IK eller spel utomlands

Han sa då också att han ville ha ett jobb vid sidan om hockeyn för att komma in i arbetslivet. Den diskussionen har pågått sedan i våras.

Sporten har sökt honom för en kommentar.

– Min hockeyframtid är väldigt oviss, skriver Daniel Hermansson i ett sms.

I samband med lagets ispremiär hade klubben plockat ner samtliga porträtt på spelare som lämnat sedan förra säsongen, men kvar fanns fortfarande Daniel Hermansson.

– Han har tackat nej till vårt erbjudande. Det var bästa möjliga vi kunde ge honom. Han är inte redo att ta det. Pengarna i Hockeyallsvenskan är inte vad det har varit. Jag förstår honom, han måste göra det som är bäst för familjen, säger Jeremy Colliton, tränare i Mora.

Det mesta talar för att det inte blir en fortsättning i MIK – men det är ändå ingenting definitivt besked från parterna.

Att Hermanssons porträtt inte är nedplockat är väl ett tecken att ni inte helt har räknat bort honom?

– Det jag kan säga är att jag inte räknar med honom i dagsläget. Så mycket kan jag säga. Jag måste fokusera på det lag vi har på is nu.

Tittar ni på ersättare till Daniel Hermansson?

– Nej, vi tittar inte på några spelare just nu, säger Jeremy Colliton.

LÄS MER:

Mathias Bromé tvekade aldrig – "Hela organisationen känns jättebra"

Colliton tillbaka – så ska Mora IK ta nästa steg

Mora IK hade ispremiär – AHL-centern vill upprepa succén i nya laget: "Jag var väldigt framgångsrik förra gången"