Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laggen och ICA i avtalom glutenfria pannkakor

Livsmedelsfabrikanten Laggen i Ludvika har ingått avtal med ICA om att kunna leverera glutenfria pannkakor ut till butiker över hela landet.

– Vi vet inte hur stort det kan bli men vi räknar med att behöva bygga fler pannkakslaggar och kanske också nyanställa, säger Gun Britt Malmkvist, Laggens vd.

Avtalet innebär att Laggen nu är godkänd av ICA som leverantör av pannkakor, som kan ätas av personer som är allergiska mot gluten och mjölk.

– Vi har försökt i flera år att komma in hos ICA och trägen vinner, säger en nöjd Laggen-ägare.

Men det är ingen ny produkt för Laggen, som levererat glutenfritt till storkök i många år.

Att Gun Britt Malmkvist nu får ICA som kund tror hon kan bli stort och hoppas att också kunna få till samma uppgörelse med Coop vad det lider.

– Eftersom var åttonde svensk inte tål produkter med gluten eller mjölk så förstår var och en att det är potentiellt stor marknad.

Malmkvist påpekar att det från årsskiftet införs strängare regler när det gäller produkter av det här slaget och att man på Laggen står väl förberedd redan nu.

– Glutenfria pannkakor kommer vi att separera från den övriga produktionen för att inte riskera någonting och våra mjölmixar är testade på laboratorium för att vi ska vara på den säkra sidan.

Laggen kommer i slutet av månaden vara med på en mässa i Kista, utanför Stockholm, för att lansera sina glutenfria pannkakor.