Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Lägg på luren direkt"

– Gör inte som jag utan lägg på luren direkt!
Det säger en Leksandsbo som blivit uppringd av ett teleföretag och efter det samtalet upptäckt att han bytt teleoperatör - mot sin vilja.

Annons

Här om veckan ringde det hemma hos Leksandsbon. Det var ett teleföretag som erbjöd vad man själva framhöll som mycket förmånliga villkor.

– Jag var inte intresserad, men personen i andra änden av luren snackade på. Till slut sa jag att de skulle skicka ett avtal så jag fick se vad de erbjöd, berättar Leksandsbon.

Ett par dagar senare kom det ett tjockt brev som fick ligga ytterligare några dagar.

– Jag läste igenom allt och kunde konstatera att det inte alls var så fördelaktigt som man påstod. Jag skrev en notering att jag inte var intresserad och skickade tillbaka allt.

Dagen därpå kom ett brev där Leksandsbon hälsades välkommen som ny kund och ytterligare en dag senare kom brev från Telia som meddelade att han på egenbegäran hade sagt upp avtalet med dem.

– Inget av det där stämmer och nu har jag ett elände att få ordning på alltihop. Jag uppmanar alla som får sådana här samtal att bara lägga på så de inte hamnar i samma situation som jag.

Kontaktpolis Janne Blomqvist i Leksand håller med.

– Säg aldrig ja - inte ens om de säger ditt namn och frågar om det är du som svarar. Säg bara "Är inte intresserad" och lägg på luren.

– Säger du ja - oavsett vad det handlar om - kan de i efterhand få det till att du tackat ja till deras erbjudande.

Är det fler i Leksand som råkat ut för samma sak?

– Vi har inte fått in några anmälningar just nu, men det är alltid bra att vara på sin vakt.