Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läget har ljusnat för Thunström

För ett par veckor sedan visste inte Thomas Thunström om han skulle kunna åka SM-premiären i Sandviken.
Nu ser det ljusare ut för Ludvikaföraren.
– Det ska mycket till för att vi inte ska stå på startlinjen, säger Thunström.

Annons

Det har strulat en hel del för Robin Friberg och Thomas Thunström som har gjort en gemensam storsatsning med två nya Citroën Ds3 R5 inför SM-säsongen och Rally Sweden. För två veckor sedan gick motorn sönder på Thunströms bil i samband med en testkörning.

Motorn skickades till Frankrike, där felet nu har åtgärdats.

– Vi har fått tillbaka motorn, men saknar några andra grejer, säger Thunström som ändå hoppas ha allting i ordning inför lördagens SM-premiär.

Förberedelserna kunde dock ha varit bättre.

– Ja, helst hade man ju kört ett par tävlingar före SM. Nu har jag bara testat den i ungefär sex mil och det är ju nästan ingenting. Det innebär väl att jag måste sänka förväntningarna i SM-premiären, säger Thunström.

Fördel teamkamraten Friberg alltså?

– Ja, så är det väl. Meningen är ju också att han ska vara lite snabbare. Men det klart, vi vill helst också vara med och åka om medaljerna även om klassen ser ut att bli ett riktigt getingbo i år.

Thunström pekar ändå ut en klar favorit.

– Jag blir mycket förvånad om inte Pontus Tidemand vinner.

Tredje dalaföraren i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen är Steen Skodborg, Borlänge, som blev totalfemma i LBC-ruschen i helgen.

En intressant SM-start gör SMK Dalas Daniel Röjsel som har imponerat i sina första tävlingar för året. Senast i helgen blev han bronsmedaljör i sprint-SM. Röjsel kör i JSM2.

Slutligen är också Markus Hällbo, Säters MK, anmäld till SM-premiären. Han kör i den otrimmade fyrhjulsdrivna klassen.

SM-premiären skulle ha inletts redan på fredagskvällen med en publiksträcka. Den har dock arrangörerna tvingats stryka, då underlaget inte hinner göras klart i tid efter veckans snöfall. Hela rallyt, som innehåller fem sträckor på sammanlagt drygt tio mil, avgörs därför på lördag.

Totalt är 76 förare anmälda.