Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Låga entrépriser ska locka till skid-VM

Det kan bli fri entré till VM-tävlingarna på skidor på Lugnet - vissa dagar.
– Det är en möjlighet vi diskuterar, säger VM-chefen Sven von Holst.

Annons

VM-arrangörernas mål är 200 000 betalande åskådare på Lugnet under VM-veckorna.

Man kommer att ha betydligt lägre biljettpriser än senaste VM-arrangören i Oslo, som tog mellan 600 och 1 500 kronor (norska) för en biljett.

– Ja, det matchar vi inte. Vi kommer att ha lägre priser. Folk ska ha råd att titta på tävlingarna, säger von Holst.

Och vissa dagar kan det till och med bli gratis att se världsstjärnorna.

– Ja, vi diskuterar att ha fritt under vissa tävlingsmoment. Vi vill ju naturligtvis att Lugnet ska fyllas med åskådare. Eftersom intervallerna mellan VM-tävlingarna i Falun är 20-25 år kan det för många vara sista chansen att se världseliten, konstaterar Sven von Holst.

Eftersom Falun i sin VM-ansökan tryckte på att tävlingarna ska vara hela länets angelägenhet bjöd man in kommunerna till en träff.

Samtliga Dalakommuner fanns på plats - utom Smedjebacken och Malung/Sälen.

– Det är en bra representation. Den här träffen är den första stora informationen till kommunerna av vad vi sysslar med framöver.

– Vi vill att kommunerna ska vara delaktiga i VM-arrangemanget, säger Sven von Holst.

Och då handlar det inte bara om att locka åskådare till Lugnet.

Nej, målet är att det ska vara evenemang i varje kommun under VM-veckorna.

– Först tittar man på VM i Falun. Sen åker man hem till sin kommun och då ska det bjudas på arrangemang på kvällen. Vi hoppas VM blir en totalupplevelse för hela Dalarna, menar Sven von Holst.

Många kommunalråd och kommunchefer från länet fanns på plats.

– VM blir kanon, även för oss i Gagnef. Det är klart att vi ska ordna aktiviteter under VM i vår kommun också, säger Gagnefs kommunalråd Sofia Jarl (C).

Efter dragningen med kommunerna hade VM-organisationen en kick-off för ett hundratal personer som på olika sätt är involverade i VM-arbetet just nu.