Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laddar för Oktoberfestival

Plocka fram era lederhosen och tyrolerhattar gott folk.
På lördag vankas det nämligen Oktoberfestival på Stora Björn.
Ett nöjespalats som i övrigt bytt strategi en aning.

På lördag kväll förvandlas Stora Björn till en minivariant av Oktoberfestivalens hemstad München. Där arrangeras då Borlänge egen Oktoberfestival och det med såväl lederhosen som ompa-ompa-musik.

Att det görs beror på efterfrågan.

– På vår Facebooksida har folk fått säga vad man vill vi ska erbjuda och just en Oktoberfestival var det många som önskade. Eftersom det är några år sedan en sådan arrangerades här i Borlänge så tyckte vi det passade bra. Det blir långbord och musik med Lothar Zolls tyrolerorkester och därefter uppträdande av Rydell & Quick, berättar nöjeschefen Efva Hult.

En vanlig lördagskväll på Stora Björn/Galaxen har av tradition inneburit att något dansband spelar. Ett koncept man nu ändrar på då lördagsdanserna i stället flyttas till torsdagar. Den första av dessa torsdagsdanser hålls den 18 oktober och då med Sannex på scenen

– Orsaken till det är helt enkelt att många drar sig för att gå på lördagsdanserna då det blivit lite för många "dansproffs" där vilket skrämmer bort de glada amatörerna. Det har gjort att publiken minskat och därför har vi i samarbete med dansklubbarna i Borlänge (Borlänge dance) och Hedemora (Hedemora svänggäng) flyttat danserna till torsdagar i stället. På något sätt vill vi givetvis ha kvar dansbanden här och det här är ett sätt att prova lite nya vägar, förklarar Efva Hult.

Denna förändring innebär dock inte att Stora Björn står tomt och öde under lördagarna.

– Absolut inte. Hela huset gungar blir det som vanligt den sista lördagen varje månad och förutom Oktoberfestivalen är också en konsertkväll med The Refreshments inbokad. Sedan har vi ju dessutom alla julbordsarrangemang som börjar rulla i gång nu så nog blir det full rulle alltid. Vi ska även hitta lite andra nya grepp att utveckla Borlänges nöjesliv med, avslutar Efva Hult och hälsar välkommen till lördagens Oktoberfestival.