Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Laddar för Hot Rod show

Nu ska det bli Hot Rod Show i Borlänge igen.
Efter omkring 30 års uppehåll gör det fordonsglada arrangemanget comeback.
– Ett bra sätt att låta bil- och motorintresset spridas nedåt i generationerna, förklarar arrangörerna Frank Göransson och Christer Gustafsson.

Det är den 4-5 maj i år som Frank Göransson och Christer Gustafsson bokat in sig vid Rommetravet för att där bjuda in till en tvättäkta Hot Rod Show. Något man gör dels för att det i Borlänge med omnejd finns ett stort och väldokumenterat bil- och motorintresse, dels för att man därigenom också återuppväcker ett gammalt och uppskattat Borlängearrangemang.

– Runt 1982/83 arrangerades en populär Hot Rod-show på Rommetravet och det är den tråden vi nu tänker ta upp igen, förklarar de Frank Göransson och Christer Gustavsson som själva är gedigna "motorrävar" med mångårig erfarenhet från inte minst dragracing.

Vid Hot Rod-showen på Rommetravet är dock alla typer av fordon varmt välkomna.

– Det kan vara gamla, nya, ovanliga och fina fordon och lika gärna en traktor eller mc som en bil eller renodlad Hot Rod, förklarar Frank Göransson som inte tror det blir några problem att hitta lämpliga fordon.

– Nej, vi bor i ett bor i ett biltätt län där intresset för den här typen av fordon är mycket stort. Nu i år har vi dessutom tänkt att göra en utställning med enbart fordon från just Dalarna, tillägger han.

Vid sidan av utställningen lägger man också stor vikt vid aktiviteterna som blir många till antalet.

– Tanken är att det ska hända något nästan hela tiden och det blir bland annat traktorpulling och lådbilsrace samt träffar för EPA-traktorer, vanliga traktorer och mopeder. Vidare blir det lite olika tävlingar, t ex i däckbyte samt en demonstration i hur man gör ett kolvbyte på en dragster. Dessutom ska det bli veteranmarknad där man kan köpa och sälja gamla fordonsdelar och annan kuriosa.

– Vi tycker att en sådan marknad hör hemma i Borlänge och målsättningen är givetvis ett årligt återkommande evenemang. Men vi öppnar försiktigt och pejlar intresset för att sedan växa oss större i framtiden.

Evenemangets målgrupper är inte som man lätt kan tro medelålders motorintresserade män. Snarare tvärtom.

– Vi siktar in oss mot ungdomar och barnfamiljer och därför kommer vi också att hålla låga priser. Vi ser Hot Rod-showen som lite av ett sätt att låta intresset för motorer och fordon gå i arv till kommande generationer och då kan vi inte vara för dyra. Hit kan man komma hela familjen utan att det ska behöva kosta en förmögenhet, understryker Frank Göransson.