Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Läcka i fjärrvärmenätet behöver åtgärdas

Efter upptäckten av läckande vatten i en kulvert under busstation i Mora centrum grävde fjärrvärmeleverantören upp ett provhål i måndags morse.
– Vattnet i kulverten beror troligen på slitna servisrör, som ansluts till fjärvärmenätet från en närliggande fastighet samt från busstationen, berättar projektledare Ulf Sjöberg ansvarig för fjärvärmenätet på E.on i Mora.

Enligt Ulf Sjöberg behövs en större reparation för att byta ut de slitna servisrören. Delar av det område, som busstrafiken utnyttjar behöver grävas upp.

– Förmodligen krävs det en hel dag. Det kommer troligen att stoppa busstrafiken vid terminalen. I dagsläget ser det ut som om vi kommer att genomföra arbetet i början av nästa år. Vi får ta kontakt med bussbolaget, som bedriver lokaltrafiken, och förbereda åtgärderna med en noggrann planering.

Så sent som i början av året var det ett läckage på en huvudledning i fjärrvärmenätet på Moragatan alldeles intill där den aktuella vattenläckan i kulverten påträffades.

Då stördes busstrafiken i Mora av begränsad framkomlighet under reparationsarbetet när infarten till bussterminalen var spärrad och bussarna fick köra in vid utfarten från terminalen. Det är närmast infarten av bussterminalen som även kommer att beröras av det kommande reparationsarbetet.