Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kyrka renoveras från "botten" och uppåt

En snart 100 år gammal kyrka får i dagarna ytterligare en "ansiktslyftning".
– Under senare år har vi satsat ungefär två miljoner på renoveringar, berättar Ingrid Sammils, ordförande i Kristen Gemenskap i Mockfjärd.

Annons

Mockfjärds missionskyrka byggdes år 1920.

– I början av 1960-talet blev en källarvåning utgrävd under den befintliga byggnaden och 20 år senare renoverades hela källarvåningen, berättar Ingrid Sammils.

Under senare år har fastigheten renoverats både ut- och invändigt.

– Församlingsvåningen, kyrksalen och fasaden har renoverats och bergvärme installerats. Totalt handlar det om investeringar på ungefär två miljoner kronor.

Ingrid Sammils konstaterar att den ljusa missionskyrkan är viktig för Mockfjärd, inte minst genom att den på sätt och vis välkomnar de trafikanter som kommer över älvbron till den södra delen av Mockfjärd.

– Nu låter vi lägga om yttertaket, ett arbete som inletts under den här veckan och kommer att kosta ungefär 400 000 kronor.

Missionskyrkan har därmed renoverats från "botten" och uppåt.

Kristen Gemenskap, som äger missionskyrkan, har ett 30-tal medlemmar och har under senare tid gjort stora insatser för de asylsökande som bodde i Hedens skola.

Läs fler Gagnefsnyheter.