Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna slog polis på struphuvudet

Den 22-åriga kvinnan slog polisen rakt på struphuvudet.
Nu har hon dömts för våldet mot polisen och misshandel av en annan kvinna.

Kvällen den 10 november förra året skulle den 22-åriga kvinnan från Borlänge gå på krogen i centrala Borlänge. Men hon blev inte insläppt på grund av att hon var för berusad.

En polispatrull kom förbi och såg den berusade kvinnan sitta på marken och bestämde för att omhänderta henne enligt lagen om berusade, LOB.

När 22-åringen satt i polisbilen vägra hon sätta på sig säkerhetsbältet. Den kvinnliga polisen som satt bredvid henne åkte i stället på ett knytnävsslag som träffade rakt över struphuvudet, vilket orsakade stor smärta.

Väl inne på polisstationen sparkade 22-åringen omkring sig och försökte slita sig loss.

Borlängekvinnan har uppgett att hon inte minns någonting efter att hon lämnat krogen på grund av berusningen.

Men tingsrätten anser att brottet är styrkt genom de två polisernas vittnesmål och dömde kvinnan för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

22-åringen har även gjort sig skyldig till en misshandel inne på McDonalds den 29 september förra året, då hon slog en kvinnlig bekant i ansiktet och kastade en mobiltelefon i huvudet på henne.

Kvinnan dömdes av Falu tingsätt till skyddstillsyn och 40 timmars samhällstjänst.