Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna orsakade svår olycka

I juni förra året var Thomas Pettersson och Ewa Jansson från Grängesberg inblandade i en olycka utanför Nora där båda skadades svårt.
Nu har kvinnan som orsakade olyckan dömts vid Örebro tingsrätt. Hon dömdes för vållande till kroppsskada och påföljden blev 80 dagsböter á 250 kronor.

Thomas Pettersson och Ewa Jansson åkte på samma motorcykel. De körde i konvoj tillsammans med ett 20 tal andra motorcyklister.

I Tolvsbörd i Nora kommun hade en bill stannat för att göra en vänstersväng. Den kvinnliga bilföraren från Nora uppmärksammade inte detta och körde in i bilen som skulle svänga. Kvinnas bil kastades över till den motsatta körbanan precis när motorcykelkonvojen kom. Thomas och Ewa låg bland de sista i kön och bilen krockade med deras motorcykel.

Båda skadades svårt. Ewas vänstra lårben var krossades, knäet blev söndertrasat och så fick hon en fraktur på underbenet. Thomas råkade bland annat ut för allvarliga och komplicerade frakturer och mjukdelsskador i vänster fot vilka ledde till att underbenet amputerades 15 centimeter under knävecket.

Tingsrätten i Örebro ansåg det utrett att den kvinnliga bilföraren inte uppmärksammade den framförvarande bilen i tid. Hon själv hade ingen förklaring till varför kollisionen skedde. Tingsrätten fastslog att kvinnan var orsaken till olyckan.