Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna nära drunkna under brygga

Vice brandchefen Johan Szymanski var dagens hjälte i måndags då han kastade sig ner i vattnet och räddade livet på en kvinna som var nära att drunkna. Kvinnan satt fast under en brygga vid Noretbron.

Johan Szymanski har fått mycket beröm för sin resoluta insats då han snabbt tog av kläderna och hoppade ner i vattnet.

– Det var först efteråt som jag kände hur kallt det var, säger han.

Från polisen fick Szymanski en utmärkelse på skoj, dagens baddare.

Enligt uppgift hade den person som slog larm om kvinnan upptäckt henne ute i älven och försökt dra in henne till land. Det var i samband med detta som hon flöt in under bryggan. Då räddningsledaren Johan Szymanski kom dit konstaterade han att hon var långt inne under bryggan. Kvinnan hade svårt att hålla huvudet över vattenytan och sjönk flera gånger. Szymanski tog av sig kläderna och hoppade ner i vattnet. Han dök in under bryggan och fick tag i kvinnans arm. Han kunde dra fram henne och sedan hjälpte en polis till att få upp henne på land. Kvinnan som var nerkyld togs om hand av ambulanspersonal som skjutsade henne till lasarettet för vård.

Johan Szymanski är glad åt att det gick att rädda kvinnan.

– Jag hade inte trott att jag skulle få vara med om någonting sådant.