Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna kränktes - klotter togs inte bort

"Ilojal hora."
"Fulaste tjejen i Ludvika."
Det och dylikt kränkande klotter sprayades på två väggar i en av huvudingångarna till Plutokvarteret i centrala Ludvika i somras.

Klottret är riktat mot en Ludvikakvinna i 35-årsåldern.

– Det är inte roligt, säger hon.

Det har väckt förvåning att Ludvikahem låtit klottret stå kvar vecka efter vecka, månad efter månad.

I all synnerhet som klottraren även har namngivit kvinnan.

– Jag har inte uppmärksammat klottret tidigare utan fick se det för någon vecka sedan, hävdar husvärden i Plutokvarteret.

Husvärden/vaktmästaren framhåller att han agerade snabbt när han fick kännedom om klottret.

– Jag ringde AEB och beställde sanering och sedan har jag kontaktat dem en gång till. Klotter är inget ovanligt men att det som i det här fallet även förekommer personangrepp är bara att beklaga, säger husvärden.

Kvinnan, som för ett par år sedan var bosatt i Plutokvarteret men nu bor på annan adress i stan, tror sig veta vem klottraren är.

Hon har blivit utsatt för fler trakasserier av liknande slag och gjort polisanmälningar men polisen har hittills inte tyckt att man haft tillräckligt material för att gå vidare med anmälningarna.

– Vi måste ha något mer konkret, till exempel teknisk bevisning eller att något vittne sett den utpekade göra det den anklagas för, säger Yngve Andersson, kommissarie vid Ludvikakriminalen.

I fall med kränkande klotter skulle en misstänkt gärningsman kunna åtalas för ofredande eller sexuellt ofredande, skadegörelse eller förtal, upplyser Yngve Andersson.