Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvinna fick rätt mot kommunen

En kvinna i 25-årsåldern har överklagat ett beslut i Individ- och familjeomsorgsförvaltningen till Förvaltningsrätten, vilken ger kvinnan delvis rätt. Kommunen uppmanas nu att ompröva beslutet.

Kvinnan sökte under våren försörjningsstöd för två månader, april och maj. Dessutom ville hon ha hjälp med hyresskulder och skulder till elleverantörer. Kommunstyrelsen beslutade avslå hennes begäran med hänvisning till att hon inte gjort vad hon skulle för att skaffa jobb och dessutom skulle inte det hjälpa henne på lång sikt. Hon uppmanades att skaffa ett billigare boende.

Kvinnan överklagade till Förvaltningsrätten och där fick hon delvis rätt, hon har rätt till försörjningsstöd för maj månad, men inte för april. Hon får heller inget stöd för att få sina skulder till hyresvärd och elleverantör betalda.

Nu ska ärendet prövas igen av kommunstyrelsen, innan det kommer ett beslut från Vansbro kommun.