Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvartett bjöd på träffsäker nostalgitripp

Drygt 100 personer kom i tisdags kväll till Vad:s bystuga för att få vara med om en musikalisk och humoristisk nostalgitripp, som träffsäkert och proffsigt framfördes av Solveig Bergqvist Larsson, Cecilia Kyllinge, Anders Larm och Bengt Kyllinge.

Arrangemangen i Vad:s bystuga är lätträknade, men när det väl händer något så kommer byborna. Den här gången hade bystugeföreningen sålt 115 biljetter i förköp och det behövdes p-vakter för att hålla ordning på alla bilar och se till så alla fick plats.

I samarbete med Vuxenskolan hade föreningen Vads bystuga engagerat en kvartett som enligt förhandsreklamen skulle bjuda på en underhållande och musikalisk humorresa genom 1950 och 1960.

Och det var precis vad Solveig Bergqvist Larsson, Cecilia Kyllinge, Anders Larm och Bengt Kyllinge gjorde.

Eftersom det handlade om musik och företeelser med många år på nacken så var medelåldern på publiken därefter. Men det dröjde inte länge förrän många ljudligt stampade takten och allt som oftast sjöng med i de välkända låtarna.

Föreställningen heter Tag det rätta tag Cloetta och är en uppföljare till succén Ta't lugnt ta en Toy, som kvartetten framförde vid 300 tillfällen.

Tag det rätta tag Cloetta handlar om tiden då det stod Plikten framför allt på enkronan och solen sken över kärnfamiljen. Pappa hade tre veckors semester och mamma köpte nylonstrumpor.

Köpefrukt var sällsynt och nymodigheten i kiosken var glassen Top Hat. Snoddas sjöng haderianhadera i folkparkerna. Hagasessorna och lillprinsen prydde tidningssidorna, men den riktige kungen hette Elvis.

Förutom musikalisk skicklighet innehöll föreställningen många mycket träffsäkra och humoristiska inslag där den tidens verklighet emellanåt jämfördes med nutidens.

Anders Larm berättade att föreställningen i Vad var den 96:e eller 97:e i ordningen att det snart var jubileumsdags.

På frågan om fler arrangemang planeras i år svarade Eva-Britt Eriksson i föreningen Vads bystuga:

– Eventuellt ska vi ha en loppis i maj. Sen får vi se om det dyker upp något annat. Vi jobbar ideellt och det är mycket jobb med ett sånt här arrangemang.