Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvarnsveden vill ta hem Karin Lissel

/

Kvarnsvedens damer har fått en fin start på säsongen och ligger femma i Elitettan efter tio omgångar.
Nu kan en drömförstärkning vara nära klubben.
– Vi ska göra ett försök att ta hem Karin Lissel, säger klubbens ordförande Olle Davidsson.

Annons

Den landslagsmeriterade mittbacken Karin Lissel, 26, har Stora Tuna som moderklubb och lämnade Ornäs och Norrettan för allsvenska Hammarby 2008. Sedan 2010 har hon spelat i Tyresö, en klubb hon tog SM-guld med så sent som förra året.

I mästarklubben har det dock blivit ont om speltid, och i år har Lissel ännu inte spelat en match.

– Hon får alldeles för lite speltid sett till den kvalitet hon besitter, säger Olle Davidsson som har stenkoll på Lissels status.

– Jag har alltid koll på henne och jag kommer att ta kontakt med både Karin och Tyresö inom den närmsta tiden. Karin kommer hem och tränar med oss under det allsvenska uppehållet så jag gissar att hon är på plats redan kring midsommar. Jag är ju inte dummare än att jag tänker ta ett snack med henne då.

Vad skulle Karin Lissel betyda för KIK?

– Självklart vore det en kanonförstärkning. Både på planen och vid sidan av, menar Davidsson vars hemvändarplaner sträcker sig längre än till en spelare.

Även Petra Larsson, 25, i allsvenska Linköping finns under Davidssons radar.

Larsson har varit i Linköping sedan 2006, men spelade i vintras för Melbourne i den australiensiska ligan.

– Även hon är en oerhört intressant spelare för oss, så vi får se var det landar. Vårt slutgiltiga mål har hela tiden varit att få ett allsvenskt damlag i Dalarna. Säg att vi skulle lyckas med konststycket att få hem både Karin Lissel och Petra Larsson... Då skulle vi nog vara bra nära, avslutar Olle Davidsson.

Annons