Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvarnsveden närmast segern

En poäng – skulle ha varit tre.
Kvarnsvedens damer var det bättre laget i bortamatchen mot Umeå Södra, men fick nöja sig med magra 1–1.
– Sett till antalet målchanser kändes det som en förlust, sa KIK:s tränare, Björn Lindén.

Kvarnsveden började bra och dominerade bollinnehavet genom ett fint passningsspel.

Hemmalaget kom tillbaka och tog över taktpinnen under första halvleks sista 20 minuter. Men målchanserna var få och inget av lagen lyckades att spräcka målnollan inledningsvis.

I andra halvlek agerade Kvarnsveden rejälare över hela banan och belöningen skulle komma. Mittfältsdominanten Sara Campbell höll sig framme och nätade på en frisparksretur, som uppkom efter att hemmamålvakten styrt en frispark i ribban, i 68:e minuten.

– Efter vårt ledningsmål hade vi sedan tre stolpträffar, av i tur och ordning Michaela (Hermansson) Nyman (Elin) och Brännström (Linda). Och där kunde vi ha avgjort matchen, fortsatte Lindén.

Istället för ett avgörande för Kvarnsveden kunde hemmalaget kvittera oförtjänt i 84:e minuten. KIK:s målvakt, Angelica Bengtsson, boxade bort en lång boll som snappades upp av hemmaspelaren Patricia Hägglund, som drog på från 20 meter varefter bollen rullade i mål intill den ena stolpen.

En snöplig kvittering som fick till följd att tre poäng hastigt och mindre lustigt förvandlades till bara en poäng för Kvarnsveden.

UMEÅ SÖDRA–KVARNSVEDEN

1–1 (0–0)

Målen: 0–1 (69) Sara Campbell, 1–1 (84) Patricia Hägglund.

Domare: Ulf Johansson, Umeå.

Publik: 172.