Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvarnsveden kom undan med blotta förskräckelsen – klarade oavgjort mot Djurgården

Kvarnsveden fick slita hårt för en poäng på onsdagskvällen mot Djurgården. Hemmalaget hamnade i underläge trots utvisad spelare i bortalaget – men fick till en sen kvittering till 2–2.

Superviktiga poäng stod på spel hemma mot fyran Djurgården för Kvarnsveden som inför omgången låg på nedflyttningsplats.

Ljungbergsplanen bjöd in till en solig onsdagskväll och en sammantaget härlig sensommarafton – men, spelarna på konstgräset levererade inte något skönspel.

Det var inget fel på intensiteten och kampen – men passningarna satt inte alls.

Kvarnsveden fick en drömstart i matchen efter 1–0 av måldrottningen Tabitha Chawinga, i den 13:e minuten. Glädjen blev dock väldigt kortvarig eftersom Djurgårdens Madeleine Stegius på volley, med vänsterfoten, sparkade in 1–1 i den 15:e minuten.

Hemmalaget hade fortsättningsvis väldigt svårt i försvarsspelet. Nyförvärvet Brianne Reed gjorde första matchen från start och kanske var det kommunikationsbrist ibland.

Jenny Wahlén tvingades till flera svettiga ingripanden och räddade Kvarnsveden från underläge inför halvtid.

Samtidigt var Tabitha Chawinga alldeles för ensam på topp. Hon var nära att göra 2–1 men bollen stoppades på mållinjen av försvarare i en misstänkt handssituationen som kanske kunde ha gett hemmalaget straff.

Ställningen var fortfarande 1–1 då andra halvlek började. Solen försvann och då sprang Tabitha Chawinga sig fri och tacklades omkull. Djurgårdens Petronella Ekroth fick ett solklart rött kort för den kapningen – och läget såg ut att gå Kvarnsvedens väg.

Ändå var det gästerna som anföll med mer folk – och tog så även ledningen via frispark och Freja Hellenberg med drygt 25 minuter kvar.

Desperationen ökade i hemmalaget i takt med att tiden rann iväg och Jonas Björkgren bytte in Lova Lundin istället för en hårt arbetande Elin Danielsson.

Då fick Agnes Dahlström läget efter en vass enhandsräddning av bortamålvakten och bombade in 2–2.

Kvarnsveden gick för ett segermål med en spelare mer på plan – men fick nöja sig med oavgjort och en poäng.

Noterbart är att hemmalaget bara kom till spel med tre avbytare varav ingen reservmålvakt.

Matchfakta

Kvarnsvedens IK–Djurgårdens IF FF 2–2 (1–1)

Målen: 1–0 (13) Tabitha Chawinga, 1–1 (15) Madeleine Stegius, 1–2 (65) Freja Hellenberg, 2–2 (77) Agnes Dahlström.

Utvisning, Djurgården: Petronella Ekroth (55).

Domare: Camilla Eriksson, Hallen.

Publik: 670.