Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvalitet viktigare än ägarfrågan

Annons

Kvalitet i vård och omsorg är det allra viktigaste, inte ägarfrågan som vänstern har bekymmer om (debattartikel av Jonas Sjöstedt (V) och Daniel Riazat (V), 29/10). Vänstern ska styra och bestämma. Andra är odugliga och inga idéer från våra medborgare får komma fram.

Kommunen är tillsynsmyndighet och ska ha till uppgift att noga granska personaltätheten och kolla att leveransen överensstämmer med de krav som beställaren har angett. Upphandlingsunderlaget måste vara formulerat så tydligt att inga fel kan begås.

Och har man inte förstått detta så bör man vara återbetalningsskyldig och detta har förekommit i andra kommuner där vårdföretaget inte uppfyllt kraven till fullo. Alltså, det vi som politiker ska sträva efter är kvalitet och ökad företagsamhet för att fler ska kunna få den välfärd vi vill ha. Med det resonemang som Daniel Riazat (V) för så försämras skaparkraften och företagsklimatet i vår kommun. Monopol är aldrig bra!

Katarina Gustavsson (KD)

gruppledare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare