Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kvalfiasko – då sågar Jernemyr domarna

Sverige missar VM i Spanien nästa år efter kvalmissen mot Montenegro.
En vansinnig Magnus Jernemyr riktade sin ilska mot det ungerska domarparet.
– Det blev några hårda ord. Det har med respekt att göra. Jag menar, jag spelar i Barcelona och han dömer i någon gärdsgårdsserie, säger Jernemyr efter lördagens förlust med 18–20.

Det blev en dramatisk upplösning när Sverige mötte Montenegro på bortaplan i den avgörande kvalmatchen. Montenegrinerna tog ledningen med någon minut kvar att spela och försökte få tiden att gå – med alla möjliga medel. Direkt efter slutsignalen var Magnus Jernemyr framme hos domarna Csaba Dobrovitj och Peter Tajok och skällde ut paret. På tv-bilderna sågs en rejält förbannad Jernemyr.

– De är lite gammeldags domare som inte är med på hur dagens handboll spelas. De lät Montenegro spela gåhandboll och maska. När de ville tolka golvet fick de göra det, när det ville torka bollen fick de göra det, säger Jernemyr.

Den svenska försvarsjätten var också inblandad i flera heta ordväxlingar med domarna under matchen.

– De ska visa respekt. Om jag frågar domaren lugnt och försiktigt under match varför han blåser är det hans skyldighet att svara, annars blir det svårt för oss försvarare att ändra på oss. Det är en dialog. Det handlar inte om att kunna skälla på varandra, utan mer att domaren ska kunna motivera sina domslut.

Många talar annars om ett av svensk handbolls största misslyckanden?

– Så är det ju, det klart att det är ett fiasko. Vi kom fyra i VM för ett och ett halvt år sedan. Men samtidigt saknar vi några pjäser och en del är inte lika bra som de kanske var för ett och ett halvt år sedan.

Nu väntar en veckas vila för Jernemyr. Men landslaget samlas redan igen den 25:e juni för att förbereda sig inför OS i London.

– Det ska bli skönt. Vi måste titta vidare. Vi får gå tillbaka och rannsaka oss själva, försöka rätta till det som vi gjorde fel. Var och en måste gå till sig själv nu.