Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kupp mot klädbutik - tjuvar backade in i skyltfönster

Några minuter före klockan fem i morse körde en bil in i entrén till klädbutiken Gray´s i Mora.
Två till tre män med rånarluvor rusade in och länsade butiken på alla vinterjackor och vintervästar. Inbrottet var över på några minuter

En rejäl krasch hördes i Mora centrum vid femtiden i morse.

– Det lät som en vägskrapa som körde in i ett fönster, säger ett vittne.

Endast ett 50-tal meter från brottsplatsen stod resenärer vid Mora Strands hållplats och väntade på morgontåget från Mora söderut, som skulle avgå till Borlänge fem minuter över fem på morgonen.

Samtidigt som larmet gick i butiken ringde flera av dem på perrongen till SOS och larmade polisen. Polisen kunde konstatera att tjuvarna använt två fordon. En bil hade tjuvarna, en äldre Ford Sierra, backat in i klädbutiken Gray´s i centrala Mora.

Tjuvarna lämnade kvar den kraschade bilen på platsen, och flydde snabbt söderut i en annan bil.

Polisstation ligger endast cirka 200 meter från brottsplatsen. Enligt polisen anlände första patrullen endast någon minut efter det tjuvarna lämnat platsen.

Polisen tog upp jakten och valde att köra E:45:an mot Orsa efter rondellen i Noret medan polisbilar från Bollnäs i norr till Borlänge söder larmades om att hålla uppsikt efter ett fordon som flera vittnen på platsen observerat.

Tjuvarna ska ha flytt i en silvergrå Audi kombi med ett utländskt registreringsnummer. Enligt vittnen ska numret börja på H och enligt en av dem som observerade bilen var det en tysk skyltning på bilen.

Ett annat vittne hade troligen observerat fordonet klockan tio minuter över fyra på morgonen då det stod vid järnvägsövergången och var märkligt parkerad i riktning mot butiken.

Enligt butikens ägare Peter Axelsson, som sedan två månader tillbaka driver butiken med sin fru Sara, så har alla vinterjackor och vintervästar stulits. Det är en märkesbutik där varje plagg kostar flera tusen kronor.

Exakt hur många plagg som försvunnit har inte Peter Axelsson någon uppgift om.

Butiken som ligger i centrum alldeles intill genomfarten mot Malung söderut öppnades sommaren 2011.