Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungligt besök i Carl Larssongården

På lördagskvällen gästades Carl Larsson-gården av Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel och Prins Carl-Philip samt Kronprins Haakon och Kronprinsessan Mette-Marit.

År 1902, under Carl och Karin Larsson livstid, gästades Lilla Hyttnäs av Prins Eugen, prins av Sverige och Norge, även kallad "målarprinsen".

Nu drygt 100 år senare gästades Lilla Hyttnäs under avspända former av kungligheter från både Sverige och Norge. Gästerna var mycket intresserade av hemmet som Carl och Karin Larsson skapade.

– De var så tacksamma och så glada. Det var roligt att det blev av för man vet ju inte in i det sista, man står där med pannan varm, säger Chia Jonsson, verksamhetsansvarig på Lilla Hyttnäs.

Redan i somras kontaktade Chia Jonsson skidförbundet och meddelade att om någon VIP-gäst hade intresse av att få uppleva något särskilt så stod hon redo.

– Jag ringde och påminde förbundet i julas och presenterade en meny och så. Sedan var det inte långt i förväg som förfrågan hade kommit. Det var en annorlunda jobbarlördag kan jag säga. Jag sade till dem att nu blir det i all enkelhet och jag tror att de uppskattade det. Det blev precis som på Carl och Karins tid, dörren står öppen.

Efter besöket konstaterade prins Carl-Philip till Chia Jonsson att de känt sig inbjudna med värme.