Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kungen besöker Dalarna

På onsdag, den 19 september, kommer kung Carl XVI Gustaf till Dalarna för att titta närmare på vårt energi- och klimatarbete som pilotlän för grön utveckling.

Kungen ska bland annat besöka några av länets energismartaste företag.

Kungens Dalabesök går i energins och klimatets tecken. Resan börjar vid Dalahästen i Avesta. Därefter följer en tur till Hedbergs tak i Avesta som har byggt Sveriges energisnålaste industrilokal.

Efter Avesta åker kungen vidare till Falu energi och vattens nya bioenergikombinat där el, värme, kyla och pellets produceras, via Högskolan i Borlänge och med slutdestination på ABB i Ludvika.

Kungen får också information om Länsstyrelsen Dalarnas regeringsuppdrag som pilotlän för grön utveckling. Genom energi- och klimatsamarbetet Energiintelligent Dalarna ska länet de närmaste åren gå i spetsen för energieffektivisering och klimatarbete.