Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturpolitiska mål är viktiga

Svar till HåGe Persson, ordförande Moderaterna Ludvika samt signaturen FaluBo

Det är viktigt att skilja på den producerande institutionens och den lokala arrangörens ansvar. De lokala arrangörernas möjligheter att arrangera exempelvis teaterföreställningar är beroende av det kommunala stödet.

Hur ofta Dalateatern inbjuds att spela i Ludvika är en intern fråga för Ludvika. Senast spelade vi två utsålda föreställningar av Hemsöborna vilket förändrar statistiken i kommande årsredovisning . Glädjande kommer vi även till Gammelgården i Ludvika med vår föreställning Under hallonbusken av nu filmaktuella Maria Blom senare i höst.

Av statens prioriteringar framgår även att svenska teatrar skall samarbeta över länsgränser och i internationella sammanhang. Dalateatern har mycket begränsade resurser för detta, men ska inte klandras av er för att vi gör vårt bästa att uppfylla statliga kulturpolitiska mål. Det är inte heller juste av er att fabricera vanföreställningar om vår verksamhet, som till hälften ska riktas mot skola och ung publik enligt det uppdrag som givits oss.

Eftersom teaterstyrelsens vice ordförande är moderat politiker från Ludvika tycker jag att ni skall använda hans utmärkta kompetens och insikt i teaterns uppdrag och verksamhet för att redigera bort generande felaktigheter i era påståenden.

Signaturen FaluBo förstår inte skillnaden mellan anslagsfinansiering och sponsring. Med sponsring avses ett affärsmässigt samarbete mellan ett företag eller annan privat organisation som tillskjuter medel, varor eller tjänster i utbyte mot exponering och eventuellt andra förmåner.

För att kunna föra seriösa samtal måste man vara eniga om begrepps betydelse. Jag kan inte ta åt mig av förolämpningar för att skribenten inte vet vad han talar om.

Gugge Sandström,

Teaterchef, Dalateatern

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare