Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturpersonlighet, medmänniska och demokratisk socialist – Minnesord över Lennart Svensson

Den sanne kulturpersonligheten, medmänniskan och Demokratiske Socialisten har lämnat oss vänner. Lennart Svensson, Hedemora, somnade in på kvällen den 13 maj.

Vi fick boken ”Ett rikt liv” av Lennart när vi var in och hälsade på honom på Vinstragården i Hedemora. Det var en mycket intressant läsning, han har verkligen haft ett rikt liv.

Jag har känt Lennart i många år, men inte varit nära vän med honom förrän han och Marit köpte sommarstugan vi Grycken, ett ställe, som han verkligen trivdes med, där han och Marit vistades i månader på somrarna. Vår vänskap blev verkligen nära.

När vi, Gun- Britt och jag kom med båten på väg till stugan, kom Lennart springande ner till bryggan och vinkade in oss, ”kom in ungdomar ropade han.” Ungdomar”? Det skiljer 10 år mellan han och mig. Vi började umgås, tog långa promenader, sjöng gamla gånglåtar, kunde bli flera gånger i veckan.

Ofta träffades vi på kvällarna, åt gott, pratade en del om politiska läget, berättade för varandra om resor vi gjort.

Lennart berättade om sin ungdom, hur han blev engagerad i SDUK som det hette förr och hur han sedan tog steget till utbildningen på Brunnsvik.

Om majoriteten tog till sig det ideologiska innehållet i alla Lennarts artiklar, skulle jämlikheten i Sverige vara väsentligt mycket bättre.

Jag fick Lennart som talare på 1:a Maj i Säter, han var en skicklig retoriker.

Minnet av Lennarts sociala engagemang, vänlighet och omtanke glömmer man inte.

Vi saknar vänskapen och umgänget med Lennart och Marit väldigt mycket.

Dan och Gun-Britt Ericson