Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kulturnatta lockade ut folket

Årets kulturnatta lockade ut Leksandsborna under dagen fram till efter midnatt. Den stora mängd aktiviteter som bjöds kan inte enkelt sammanfattas med deltagandet var stort.

Programmet var späckat och av naturliga skäl betonat på Japansk kultur. Kulturnatta bjöd dock på många upplevelser av stor variation.

Vid Sparbanksparken uppträdde Västansviks Folkhögskolas Tolkutbildning, Allmän kurs och SFI. De framförde sång och poesi på teckenspråk, vilket gav en annan upplevelse. Det var tätt i publiken framför dansarna som framförde Loreens Euphoria med teckenspråk.

Vid Z-Torget hade Ülkü Akyüz Ulfner arrangerat ett Turkiskt torg. Förutom turkisk mat som serverades så såldes halal och andra torråvaror från Turkiet. Ziya Gürsoy visade med hjälp av en film om hamambad, vilket väckte en del nyfikenhet.

Ersoy Yilmaz, andresekreterare vid Turkiska ambassaden i Stockholm var på plats. Även representanter från Svensk-Turkiska Riksförbundet och handelsorganisationen SweTurk.

– Det kom inte så många som vi hade hoppats men vi är alla glada och nöjda ändå, säger Ülkü Akyüz Ulfner.

Det var på dagen ett år sedan hon och maken Magnus Ulfner flyttade till Tällberg och hon tänker även nästa år se till att bjuda på turkisk kultur.

– Vi har varit och tittat på Japansk och Svensk kultur och de har gjort likadant. Jag tycker väldigt bra att man kan dela med sig av varandras kulturer för man har mycket gemensamt, säger Ülkü Akyüz Ulfner.

Vid Kyrkallén fick barnen pröva på att måla graffiti på vägen. Utanför kulturhuset uppträdde klasserna i musikskolan.

Också vid Sparbanksparken stod Linnea Lindgren och blåste bälg åt smederna. Hon går smidesutbildningen på Sätergläntan hemslöjdens gård i Insjön.

– Just nu håller vi på att hamra fram en stor spik, sen får vi se vad vi hittar på, säger Linnea Lindgren.