Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teaterföreningen i Vansbro laddar för jubileum och nytändning

Vansbro Teaterföreningar gjort en nystart och för att fira det har de bokat ett omfattande progra av föreställninagr under våren.
Redan på onsdag drar de igång med Easter Parade, med en rad kända skådespelare.
– Vi vill få igång teaterintresset igen, säger Lasse Johansson, ordförande.

Annons

På onsdag kväll visas föreställningen Easter Parade av Staffan Götestam och den utspelar sig på Östra sjukhuset för psykiskt långtidssjuka. Det hela utspelar sig en påsk 1969 och två av pjäsens huvudpersoner delar rum, Tom och Rick.

Rick springer mest runt och har livlig fantasi kring sex och hans rumskamrat Tom sitter mest ned, eftersom han är förlamad från midjan och nedåt. Rick spelas av Kim Sulocki och Tom spelas av Ola Forssmed.

Andra som är med i föreställningen är Nina Gunke, Birgitte Söndergaard, Hedvig Lagerkvist, Johan Rudebeck och Josefine Götestam. Klockan 19.00 börjar föreställningen på Teatern i Medborgarhuset i Vansbro.

Nästa programpunkt under våren är Djävla Mansfolk!, vilket är en hyllning till Monica Zetterlund, vilket blir mer en nusikföreställning, där Monica Zetterlunds musik spelas.

– Det blir lite av en mysafton där vi minns och hyllar Monica Zetterlumd för hennes insatser.

Föreställningen utgår mycket från hennes uppväxt i Värmland och från TV-serien Utvandrarna där hon spelade Ulrika i Västergöhl.

Den 12 mars klockan 16.00 rullar detta igång och det sker i Vansbro Kulturhus. Under eftermiddagen är serveringen i Kulturhuset öppen.

Den 4 april är det dags för nästa programpunkt, när teaterföreningen visar Försvinnandet, en lite smalare föreställning som handlar om demens och dess följder.

– Vi kommer att bjuda in de som jobbar inom vården och dessutom demensföreningarna i trakten, berättar Lasse Johansson.

Den sista av vårens föreställningar har inte fått datum spikat ännu. Det är föreställningen Fäboland, som under hösten haft utsålda föreställningar runt om i landet och nu kommer till Vansbro.

– Vi vet inte riktigt vilket datum det bli, men vi har fått klartecken om att den kommer till Vansbro, förmodlingen i slutet av april eller i början av maj, säger Lasse Johansson.

Mer läsning

Annons