Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Soloföreställning om en liten fågel och ett stort utanförskap

I föreställningen ”Zebrafinken” skildras tonårens skörhet, teaterns fristad och en oförstående vuxenvärld. I helgen gästar föreställningen Dalateatern i Falun och på tisdag spelas den på Maximteatern i Borlänge.

Annons

Carlos Romero Cruz skrev ”Zebrafinken” som examensarbete vid Stockholms Dramatiska högskola. Föreställningen, i regi av Klas Wiljergård, utspelar sig när den fiktiva Carlos går på högstadiet. Burfågeln blir en metafor för en instängd självkänslan.

– Hur gestaltar man sig själv utan stämpla sig som offer?, skriver Carlos Romero Cruz i en programförklaring.

– För mig var det viktigt att föreställningen skulle vara rörande men samtidigt också underhållande. I detta skede så tog jag in Carnita Molida, säger Romero Cruz som rör sig mellan flera roller i föreställningen.

Carnita Molida, är en glamourös latinan som tar för sig, bland karaktärerna finns även pojken Carlos bästa vän; fågeln Pontus, hans högstadielärare och grabbgänget.

Under hösten går pjäsen på turné runt om i landet med Riksteatern.

– Det känns jättekul och spännande att få åka på turné med den här föreställningen och det känns viktigt att den får spelas i mindre städer där man sällan ser en föreställning med hbtq-tematik och drag, säger Carlos Romero Cruz i ett pressmeddelande.

Läs mer: Dalateatern ger extraföreställningar av pjäs om ”Livet kom så plötsligt”.

Zebrafinken” spelas på Dalateatern i Falun den 5 november och på Maximteatern i Borlänge den 7 november

Medverkande: Carlos Romero Cruz

Av: Carlos Romero Cruz och Klas Wiljergård

Regi: Klas Wiljergård

Mer läsning

Annons