Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riv och hetta utlovas i Dalasinfoniettans nyårskonsert

På nyårsdagen håller Dalasinfoniettan sin traditionsenliga nyårskonsert i Kristinehallen i Falun. Årets solister är båda bördiga från Borlänge: sopranen Hanna Husáhr och trombonisten Lars Karlin.

Annons

Sopranen Hanna Husáhr bjuder på pampiga arior och folklåtar med trombonisten Lars Karlin och Dalasinfoniettan. Foto: Anna Thorbjörnsson.

Miniturnén fortsätter sedan till Siljansnäs, Säter och Grängesberg. Det blir pärlor från den klassiska repertoaren och svenska folkvisor under ledning av den brittiska dirigenten Alice Farnham.

– Jag och Lars Karlin pluggade på Musikkonservatoriet tillsammans, säger Hanna Husáhr, så det blir ett kärt återseende både med honom och med Dalasinfoniettan.

Hur känns det att ”komma hem” till Dalarna och göra de här konserterna?

– Det känns jättehärligt. Eftersom vi har fått vara med och utforma programmet har vi kunnat drämma i med de riktiga godbitarna. Det blir innerliga vackra arior blandat med riv och hetta – ett kanonprogram, helt enkelt!

Sopranen Hanna Husáhrs repertoar sträcker sig från tidig barock till nutida musik. Lars Karlin är solotrombonist vid Konzerthausorchester Berlin och vann priset för Årets akustiska vid 2016 års Dalecarlia Music Awards. Den brittiska dirigenten Alice Farnham har figurerat flitigt på Folkoperan i Stockholm. I våras ledde hon ”Carmen moves”, och under hösten återvänder hon för Philip Glass ”Satyagraha”.

Dalasinfoniettans nyårskonsert

1 januari, Kristinehallen, Falun, 17.00

2 januari, Siljansnäs kyrka, Siljansnäs, 19.00

4 januari, Säters kyrka, Säter, 18.00

5 januari, Cassels konserthus, Grängesberg, 18.00

Mer läsning

Annons