Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nåskören i Hedemora återupplivar 1970-talet med sång och tidstypisk klädsel

Ännu en gång bjuder Nåskören på en nostalgibomb. På söndag blir det ”Mycke´ 70-tal” med tidstypisk musik av bland annat Ted Gärdestad och Rod Stewart.

Annons

Nåskören är en blandad kör med cirka 40-50 manliga och kvinnliga sångare. Att ha en konsert med 70-talstema är en naturlig fortsättning på ett tidigare evenemang med 50- och 60-talsmusik.

– Vi kommer också att vara klädda i 70-talsstil. Det är riktigt roligt. Många av oss har en relation till 70-talet. Så det är bra stämning och vi är taggade, säger Pia Hilborn, en av medlemmarna i kören.

70-talet är känt för sitt säregna klädmode med mycket färger och mönster. På söndag återupplivas både musiken och klädseln inför publik vid Kullen i Nås.

Kören leds av dirigenten Lena Casselbrant och två musiker från Avesta, Thomas Nordin och Per Norman, deltar på konserten. Tyngdpunkten ligger på svenska sånger, men det blir också en del på engelska. I urval nämner Pia Hilborn Ted Gärdestad, Lars Berghagen, Tomas Ledin, Rod Stewart, Barry Manilow och Steve Wonder.

– Konserten hålls på Kullen vid Nås och det går att förköpa biljetter i bokhandeln i Hedemora, berättar Pia Hilborn.

Mer läsning

Annons