Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Folkets hus i Säter visar både musikal och opera samma helg – livesändning med svenskt i rollistan

På lördag visas en livesändning från Metropolitan i New York, på biografen i Säters Folkets hus. Det är Mozarts "Don Giovanni" där svenska Malin Byström gör rollen som Donna Elvira. På fredagen visar biografen en jubileumsföreställning av "Miss Saigon" från London som kallats för den största musikalen av alla.

Annons

Malin Byström gör rollen som Donna Elvira när Don Giovanni livesänds från New York.

Den 22 oktober klockan 19.00 livesänds "Don Giovanni" på biografer runt om i Sverige och den som vill uppleva föreställningen i Dalarna, kan bege sig till Säters Folkets hus. "Don Giovanni" är en av Mozarts mest älskade operor, men brukar också anses som en av de mest svårtolkade. Operans libretto bygger ursprungligen på berättelsen om den spanske kvinnotjusaren Don Juan. I Sverige hade "Don Giovanni" premiär redan den 6 december 1813 på Stockholmsoperan.

Även "Miss Saigon" bygger på en opera; Puccinis "Madame Butterfly". I London har musikalen gått oavbrutet sedan urpremiären 1989. Berättelsen börjar i Saigon under slutet av Vietnamkriget, där en amerikansk soldat förälskar sig i en vietnamesisk barflicka.

Den jubileumsföreställning som visas på biografen i Säters Folkets hus klockan 19.00 den 21 oktober, innehåller bland annat framträdanden av medlemmar ur ensemblen från originaluppsättningen.

LÄS FLER nyheter från Säter

Mer läsning

Annons