Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läs Nobelpristagaren i bokcirkel med oss

Artikel 1 av 3
Bokcirkeln
Visa alla artiklar

Är det en trubadur som får Nobelpriset, eller ska vi räkna Bob Dylans texter som poesi? Häng med i Mittmedias kulturredaktions digitala bokcirkel som startar nästa vecka.

Annons

Vem är Bob Dylan, hur skriver han och vad skriver han om? Och kan sångtexter räknas som litteratur?

Diskutera, kritisera och debattera årets Nobelpristagare tillsammans med oss. Vi gör två TV-sända bokprat som leder in i digitala livediskussioner på din tidnings sajt. Vi utgår från samlingsvolymen med Bob Dylans sångtexter 1961-2012 som nyligen getts ut på Norstedts.

Samtalen leds av Cecilia Ekebjär, kulturchef i Mittmedia. I bokpanelen ingår också litteraturkritikern och Gefle Dagblads kulturredaktör Kristian Ekenberg, litteraturprofessor Bo G Jansson och litteraturkritikern och Norrtelje Tidnings kulturredaktör Margaretha Levin Blekastad.

Vad är det i Bob Dylans texter som berör?

– Bildspråket, där Dylan skapar scener och bilder som fångar känslor, drömmar och längtan. Det finns också en stark rörelse i Dylans texter, en känsla av att vara på väg någonstans och en egensinnighet som ger kraft, säger Margaretha Levin Blekastad.

Går det att läsa Dylans texter utan musik?

– Jag tror att det är lite olika, vissa fungerar säkert bättre än andra.

Varför en bokcirkel? Fungerar inte läsning bäst ensam hemma i fåtöljen?

– Bokcirklar är ett underbart sätt att få dela tankar kring böcker och litteratur, samtal som ofta spinner i väg och handlar om både stort och smått. Och varför välja? För mig är det inte antingen eller, utan både och. Gärna läsning i fåtöljen – och en härlig bokcirkel, säger Margaretha.

FAKTA: Hålltider för bokcirkeln

30 november kl 19.00 del 1: TV+ diskussionschatt

7 december kl 19.00 del 2: TV+ diskussionschatt

Alla artiklar i
Bokcirkeln
Annons