Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna Sjons Nilssons verk visas upp i Stockholm

Anna Sjöns Nilsson, som har sin ateljé i Nisserska huset i Falun, tar i januari sin konst till huvudstaden – närmare bestämt till Konsthanverkarna vid Slussen.

Annons

Anna Sjöns Nilsson ställer ut i Stockholm den 7-25 januari nästa år.

Tredimensionella figurer och assemblages i återbrukat material som pärlor pälsbitar, trådrullar och speglar, en skattkista gjord av knappar och figurer med yviga svansar – det är några av de konstverk som Rättviksbördiga Anna Sjons Nilsson kommer att packa ner i början av januari nästa år.

Då går nämligen färden till Stockholm – närmare bestämt ill Konsthantverkarna vid Slussen, där hon mellan den 7-25 januari kommer att ha en separatutställning.

Det är inte första gången som konstnärinnan, som har sin ateljé i Nisserska huset i Falun, visar upp sina verk på galleriet. Förra gången var för sex år sedan.

Utöver att vara representerad på Nationalmuseum, Statens konstråd, Landstinget Dalarna, Västerås kommun, Göteborgs stad, Landstinget Västra Götaland samt Luleå kommun så har Anna även fått ta emot ett flertal stipendier och utmärkelser – bland annat Landstinget Dalarnas kulturstipendium.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons